0,20 € (1,51 kn) – 0,24 € (1,81 kn)
Kolagena crijeva dobivena su od goveđeg potkožnog tkiva (kolagen) kao osnovna sirovina za izradu ovitaka. Karakteristična su po svojoj propusnosti na dim i zrak.
Opis
Kolagena crijeva dobivena su od goveđeg potkožnog tkiva (kolagen) kao osnovna sirovina za izradu ovitaka. Karakteristična su po svojoj propusnosti na dim i zrak. Kolageni ovitci tijekom procesa zrenja salama prate proizvod te ujedno omogućuju evaporaciju (isparavanje) vlage napunjenog proizvoda.
Prirodne sirovine od kojih su načinjena kolagena crijeva, razlog je zašto su omiljena u svim uspješnim proizvodnim procesima za prvu klasu kobasica i salama.
Materijal:
umjetni ovitak na bazi kolagenih vlakana (goveđeg potkožnog tkiva)
Kalibar: 45, 50 i 55
Duljina: 50 cm / 1 kom.
Svojstva: propustan za zrak, vlagu i dim sa visokom mehaničkom čvrstoćom.
Jednostavna obrada, pogodan i za klipsanje sa mogučnošću dobrog oblikovanja, stabilnog oblika i konstantnog kalibra.
Dobra svojstva priljubljivanja uz proizvod.
Kolagena crijeva moraju se namakati prije punjenja oko 15 – 30 minuta u 10 – 15 % -tnoj vodenoj otopini soli temperature 20 – 25 C. prepuniti 5 – 10 % od nazivnog kalibra.
Namjena: namijenjen za punjenje sušenih i dimljenih trajnih salama
Dodatne informacije
Težina | N/A |
---|---|
Kalibar: | 45/50, 50/50, 55/50 |