3,98 € (29,99 kn)
Opis
Kaša je jelo od žitarica, koje se dobije prokuhavanjem zrna žitarica.
Jede se najviše u Srednjoj i Istočnoj Europi (osobito u Rusiji, Ukrajini i Poljskoj) te u Sjedinjenim Američkim Državama
U slavenskoj Europi, naziv se odnosi na kašu u cjelini, a može biti od heljde ili neke druge žitarice kao što su: pšenica, ječam, hajdina, zob, proso, raž i dr.
Kaša je jedno od najstarijih poznatih jela u srednjoeuropskoj i istočnoeuropskoj kuhinji, posljednjih tisuću godina.
Kaša se dobije kuhanjem zrna žitarica, može se popeči na masti i začiniti. Kaša ima iznimno visoku biološku vrijednost i iskoristivost bjelančevina. Iz kaše rganizam može iskoristiti 74% bjelančevina, a ima naročito visok sadržaj lizina koji je vrlo bitan za iskoristivost i pretvorbu bjelančevina. Hajdina kaša je sastavni dio jelovnika mnogobrojnih nutricionista, sportaša i pobornika zdravog načina života, jer njene blagodati su mnogobrojne.
Dodatne informacije
Težina | 1 kg |
---|