Limunska kiselina

5,50 kn55,20 kn

Limunska kiselina u vrećici.

Obriši
SKU: N/A Kategorija:

Opis

Svestrana i široko rasprostranjena organska tvar, limunska kiselina je bezbojni kristalni spoj, koji pripada obitelji karboksilnih kiselina.
Limunska kiselina prisutna je u skoro svim biljkama i tkivima mnogih životinja.

 

Najveću koncentraciju limunske kiseline pronalazimo u limunu i drugim agrumima. Najprije se limunska kiselina dobivala iz soka limuna. Švicarski kemičar Carl Wilhelm Scheele je prvi dobio limunsku kiselinu 1784 godine iz limuna, koristeći gljivicu Aspergillus niger. U naše vrijeme limunska kiselina većinom se dobiva fermentacijom šećera trske ili melase u prisutnosti Aspergillus niger, a ponekad – iz limuna ili ananasa. Dakle, limunska kiselina nije kemija – kako mnogi misle.

Limunska kiselina se naširoko primjenjuje u prehrambenoj industriji. Može se pronaći u cijelom nizu proizvoda – u bezalkoholnim pićima, sokovima, pecivima, siru, namazima, kolačima, keksima, sladoledu, pekmezima, marmeladama, gotovim juhama i umacima, konzervama itd.

Dodatne informacije

Težina N/A
Pakiranje:

1 kg, 70 g, 100 g, 500 g

Još više prozvoda možete pronaći u bogatoj maloprodajnoj ponudi poduzeća Derma d.d.

Detaljne lokacije i kontakt podatke naših maloprodajnih poslovnica možete pronaći ovdje.

Za Vas nudimo široki asortiman proizvoda poput:
  • začina i začinsko bilje
  • začinskih smjese
  • aditive,
  • soli,
  • prirodna crijeva (ovčja, svinjska, goveđa)
  • začinske smjese,
  • umjetne (colagen) ovitke,
  • celulozne (faser bak) ovitke,
  • poliamidne ovitke, poliamid kranz, PET ovitke,
  • mrežice i špage,
  • opremu i pribor za mesarsku industriju (noževi, brusevi i ostali pribor),
  • prehrambene artikle kao što su domaća svinjska mast, paštete, kobasice, hrenovke, razni suhomesnati proizvodi, šunke za pizzu

Kontakt podaci centrala: